Ρώτησέ μας:
American Farm School on Facebook
Ανακοίνωση Ωραρίου Βιβλιοθήκης | Φθινόπωρο - Χειμώνας 2019
Η Λέσχη Ανάγνωσης συνομιλεί μέσω Skype με τον Παναγιώτη Πανταζή!
Τη Δευτέρα 8 Απριλίου 2019 στις 13:30, τα μέλη της Λέσχης Ανάγνωσης και του προγράμματος "Αρκαδία" θα συνομιλήσουν με έναν από τους συγγραφείς του κόμικ "Τα Μυστικά του Βάλτου", κ. Παναγιώτη Πανταζή, για τη διασκευή του κλασικού μυθιστορήματος της Πηνελόπης Δέλτα σε κόμικ!
Παρουσίαση βιβλίου του συγγραφέα Άρη Δημοκίδη στους μαθητές της Ε' Δημοτικού!
Στο πλαίσιο του καινοτόμου βιωματικού προγράμματος της Φιλαναγνωσίας, και σε συνεργασία με τη βιβλιοθήκη "Δημήτρης και Αλίκη Περρωτή", την Πέμπτη 4 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση του βιβλίου "Αόρατοι Ρεπόρτερ: Η κραυγή της Τζοκόντα" του Άρη Δημοκίδη από τον ίδιο το συγγραφέα στους μαθητές της Ε' τάξης του Δημοτικού μας σχολείου.
Παρουσίαση βιβλίου του συγγραφέα Μανώλη Ανδριωτάκη στους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών του Δημοτικού μας Σχολείου!
Στο πλαίσιο του καινοτόμου βιωματικού προγράμματος της Φιλαναγνωσίας, και σε συνεργασία με τη βιβλιοθήκη "Δημήτρης και Αλίκη Περρωτή", την Πέμπτη & Παρασκευή 28 & 29 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση του βιβλίου " Ο Αλγόριθμος της Σοφίας " του Μανώλη Ανδριωτάκη από τον ίδιο το συγγραφέα.
Παρουσίαση βιβλίου του συγγραφέα Φώτη Γιάντσιου στους μαθητές της Δ' Δημοτικού!
Στο πλαίσιο του καινοτόμου βιωματικού προγράμματος της Φιλαναγνωσίας, και σε συνεργασία με τη βιβλιοθήκη "Δημήτρης και Αλίκη Περρωτή", την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση του βιβλίου "Τα Σπίτια με τις Μάσκες" του Φώτη Γιάντσιου από τον ίδιο το συγγραφέα στους μαθητές της Δ' τάξης του Δημοτικού μας σχολείου.
Η Λέσχη Ανάγνωσης υποδέχεται το συγγραφέα Γιώργο Κ. Μπουγελέκα!
Την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019 στις 20:00, τα μέλη της Λέσχης Ανάγνωσης και του προγράμματος "Αρκαδία" υποδέχονται το συγγραφέα Γιώργο Κ. Μπουγελέκα για να συζητήσουν μαζί του με αφορμή το νέο του βιβλίο "Ο εγγονός της Άννας".
Η Λέσχη Ανάγνωσης υποδέχεται το Δρ. Ιωάννη Μπαζιώτη!
Τα μέλη της Λέσχης Ανάγνωσης και του προγράμματος "Αρκαδία" υποδέχονται την Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019 το γεωλόγο, καθηγητή και συγγραφέα Ιωάννη Μπαζιώτη, με αφορμή το βιβλίο του "Ένας Έλληνας στην Ανταρκτική". Ο Δρ. Μπαζιώτης θα μεταφέρει στη Λέσχη μας τις εμπειρίες και τα βιώματά του από τη συμμετοχή του ως πρώτος Έλληνας επιστήμονας στην 41η αποστολή της NASA προς αναζήτηση μετεωριτών στην Ανταρκτική το Νοέμβριο του 2017!
Δεκέμβριος - Μήνας Ελευθερίας, Ασφάλειας, & Δικαιοσύνης στην Ε.Ε. από το Τμήμα Μαθητικής Ζωής και το Γραφείο EuropeDirect της Σχολής μας!
Η Λέσχη Ανάγνωσης επισκέπτεται το 'Μπενσουσάν Χαν' στο κέντρο της Θεσσαλονίκης!
Ο γνωστός Έλληνας μουσικός Φοίβος Δεληβοριάς παρουσιάζει το βιβλίο του στους μαθητές του Δημοτικού μας!
Την Παρασκευή 7/12/2018 οι μαθητές της Β' τάξης του Δημοτικού μας θα έχουν την χαρά να γνωρίσουν από κοντά τον γνωστό Έλληνα μουσικό Φοίβο Δεληβοριά, ο οποίος θα τους παρουσιάσει το βιβλίο του "Πες μου τ' όνομά σου". Η δράση υλοποιείται από το Δημοτικό μας Σχολείο σε συνεργασία με τη Βιβλιοθήκη μας!
Παρουσίαση βιβλίου της Άννας Δενδρινού στους μαθητές του Νηπιαγωγείου μας!
Την Τετάρτη 5/12/2018 έγινε η παρουσίαση του βιβλίου της συγγραφέως Άννας Δενδρινού “Η Χιονονιφάδα και το Δέντρο το Μοναχό!” στους μαθητές του Νηπιαγωγείου, σε συνεργασία με τη Βιβλιοθήκη μας!
Το Νοέμβριο μαθαίνουμε για τις 'Ψευδείς Ειδήσεις'!
[πηγή εικόνας: https://hackernoon.com/the-fake-news-arms-race-448675592803]
Εκδήλωση στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της ΕΕ για την Αντιμετώπιση των Ψευδών Ειδήσεων
Γιορτάζουμε τον Παππού και τη Γιαγιά!
O Παιδικός Σταθμός της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής οργανώνει παρουσίαση του βιβλίου "Ο παππούς μου έχει φίλο έναν γίγαντα" (του David Litchfield) με τη συνεργασία του προσωπικού του Παιδικού Σταθμού και της Βιβλιοθήκης μας.
Παρουσίαση βιβλίου της Λότης Πέτροβις-Ανδρουτσοπούλου στην Γ' Δημοτικού!
Στο πλαίσιο του καινοτόμου βιωματικού προγράμματος της Φιλαναγνωσίας, και σε συνεργασία με τη βιβλιοθήκη "Δημήτρης και Αλίκη Περρωτή", την Παρασκευή 4 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση του βιβλίου "Η οικογένεια του Ήλιου" της συγγραφέως Λότης Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου από την ίδια τη συγγραφέα στους μαθητές της Γ' τάξης του Δημοτικού σχολείου.
Παρουσίαση βιβλίου της Μαρίας Παπαγιάννη στην Δ' Δημοτικού!
Στο πλαίσιο του καινοτόμου βιωματικού προγράμματος της Φιλαναγνωσίας, και σε συνεργασία με τη βιβλιοθήκη "Δημήτρης και Αλίκη Περρωτή", παρουσιάστηκε στις 26 Φεβρουαρίου το βιβλίο "Ως δια μαγείας" από τη συγγραφέα του, κυρία Μαρία Παπαγιάννη, στους μαθητές της Δ' τάξης του Δημοτικού σχολείου.
Παρουσίαση βιβλίου του Μάνου Κοντολέοντα!
Στο πλαίσιο του καινοτόμου βιωματικού προγράμματος της Φιλαναγνωσίας, οι υπεύθυνες της βιβλιοθήκης «Δημήτρης και Αλίκη Περρωτή», κ. Φωτεινή Τράκα και κ. Σίσσυ Μπάμπα, διοργανώνουν την παρουσίαση του βιβλίου “Ο αδερφός της Ασπασίας” από τον συγγραφέα του, κύριο Μάνο Κοντολέων, την οποία παρακολουθούν οι μαθητές της Δ’ τάξης του Δημοτικού σχολείου.
Η Λέσχη ανάγνωσης συναντά τον συγγραφέα Ισίδωρο Ζουργό!
Ο πολύ γνωστός Θεσσαλονικιός συγγραφέας Ισίδωρος Ζουργός συναντά τα μέλη της Λέσχης Ανάγνωσης των Λυκείων μας στο καφέ MOB στο κέντρο της Θεσσαλονίκης για να συζητήσει μαζί τους το βιβλίο του "Η Αηδονόπιτα".
Παρουσίαση βιβλίου του Γιάννη Σερβετά
Στο πλαίσιο του καινοτόμου βιωματικού προγράμματος της Φιλαναγνωσίας, οι υπεύθυνες της βιβλιοθήκης μας, κα Κουτσομίχα και κα Τράκα, διοργανώνουν την Τετάρτη 13/12/2017 την παρουσίαση του βιβλίου "Ο Δαγκωμένος Κουραμπιές" από τον συγγραφέα του, κ. Σερβετά, στους μαθητές της Α' τάξης του Δημοτικού μας Σχολείου.
Η Λέσχη Ανάγνωσης διαβάζει Luis Sepúlveda!
Η Λέσχη Ανάγνωσης των Δευτεροβάθμιων Σχολείων θα συναντηθεί για να συζητήσει για το βιβλίο του Luis Sepúlveda "Η ιστορία του γάτου που έμαθε σ' ένα γλάρο να πετάει". Τα παιδιά θα συμμετέχουν σε διάφορα βιωματικά δρώμενα και θα έχουν τη χαρά να γνωρίσουν και έναν κρυφό καλεσμένο!
Παρουσίαση βιβλίου του Μιχάλη Μουλάκη
Την Τετάρτη 22/11/2017 ο συγγραφέας Μιχάλης Μουλάκης θα παρουσιάσει το νέο του βιβλίο "Ένα κίτρινο φύλλο" στους μαθητές της Β' τάξης του Δημοτικού μας Σχολείου στην αίθουσα Media, σε συνεργασία με τη Βιβλιοθήκη μας!
Παρουσίαση βιβλίου της Άλκης Ζέη στην Ε' Δημοτικού!
Στο πλαίσιο του καινοτόμου βιωματικού προγράμματος της Φιλαναγνωσίας, και σε συνεργασία με τη βιβλιοθήκη "Δημήτρης και Αλίκη Περρωτή", παρουσίαστηκε στις 21 Μαρτίου το βιβλίο "Η μωβ ομπρέλα" από τη συγγραφέα του, κυρία Άλκη Ζέη μέσω σύνδεσης Skype στους μαθητές της Ε' τάξης του Δημοτικού σχολείου.
Παρουσίαση βιβλίου της Μαριλένας Καββαδά
Την Παρασκευή 13/10/2017 θα γίνει παρουσίαση του βιβλίου της Μαριλένας Καββαδά “Μπλούμ! Ταξιδάκι με λέξεις, νότες και εικόνες” στους μαθητές του Νηπιαγωγείου, σε συνεργασία με τη Βιβλιοθήκη μας!
Η ζωγραφιά που ταξιδεύει
Στο πλαίσιο του καινοτόμου βιωματικού προγράμματος της Φιλαναγνωσίας του Δημοτικού Σχολείου μας διοργανώνεται παρουσίαση του βιβλίου “Η ζωγραφιά που ταξιδεύει” από τη συγγραφέα του, κυρία Ελένη Γκίκα, την οποία παρακολουθούν οι μαθητές της Β' τάξης του Δημοτικού σχολείου και συμμετέχουν σε σχετικές δράσεις.
Ύπαιθρος Χώρα
Ξεκίνησε η συνδρομή μας στην εβδομαδιαία εφημερίδα για την αγροτική ανάπτυξη 'Ύπαιθρος Χώρα'. Περάστε από τη βιβλιοθήκη μας και ενημερωθείτε για τις εξελιξεις στο αγροτικό τομέα.
Koha, Νέος κατάλογος
Η Βιβλιοθήκη ‘Δημήτρης και Αλίκη Περρωτή’ προέβη σε αλλαγή του συστήματος διαχείρισης βιβλιοθηκών Horizon και μεταφέρθηκε στο σύστημα ανοιχτού κώδικα ‘Koha’.

Η ηλεκτρονική διεύθυνση είναι αυτή: http://librarycatalog.afs.edu.gr/

Ρωτήστε τον βιβλιοθηκονόμο σας για προσωπική βοήθεια κατά την αναζήτηση μέσω του νέου αυτού συστήματος.
Club Ανάγνωσης και Ερωτόκριτος
Η Λέσχη Ανάγνωσης των Δευτεροβάθμιων Σχολείων υποδέχεται τους συγγραφείς του βραβευμένου έργου 'Ερωτόκριτος' σε μορφή κόμικ απο τις εκδόσεις Polaris. Στην συζήτηση θα παρίστανται και οι συγγραφείς Γιώργος Γούσης, Δημοσθένης Παπαμάρκος, Γιάννης Ράγκος
Η Λέσχη Ανάγνωσης συναντά τον Τάσο Παπαναστασίου
Με αφορμή την έκδοση του αστυνομικού μυθιστορήματος '14 μέρες' ο συγγραφέας Τάσος Παπαναστασίου συναντά τα μέλη της Λέσχης Ανάγνωσης των Λυκείων μας στη βιβλιοθήκη μας.
New Books
© 2017 American Farm School