Ρώτησέ μας:
American Farm School on Facebook
Σχετικά με τη Βιβλιοθήκη   /   Γνωρίστε το Προσωπικό μας   /   Το Προσωπικό της Βιβλιοθήκης
Το Προσωπικό της Βιβλιοθήκης
Δαμιάνα Κουτσομίχα

Η Δαμιάνα Κουτσομίχα είναι η Προϊσταμένη της Βιβλιοθήκης ‘Δημήτρης & Αλίκη Περρωτή’. Έλαβε το BSc από το Τμήμα Βιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης του ΑΤΕΙΘ και το MScEcon στη διαχείριση Βιβλιοθηκών και Υπηρεσιών Πληροφόρησης από το Πανεπιστήμιο του Aberystwyth στην Ουαλία. Προωθεί τις υπηρεσίες της βιβλιοθήκης στην κοινότητα μέσα από την εκπαίδευση, ευαισθητοποίηση και συμμετοχή σε επαγγελματικά συνέδρια, δημοσιεύσεις και ερευνητικές ομάδες. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα καλύπτουν ένα φάσμα θεμάτων, όπως ο ψηφιακός γραμματισμός, αξιολόγηση πηγών, διαχείριση γνώσης και η διδασκαλία.

Με τα χρόνια το όραμα και η αποστολή της ως βιβλιοθηκονόμος έχει λάβει συγκεκριμένη μορφή: Να ενδυναμώσει τη μαθησιακή διαδικασία των μαθητών της και του ευρύτερου κοινού της βιβλιοθήκης της και να παρέχει μέσω της διδασκαλίας τα θεμέλια για την ανάπτυξη κριτικής σκέψης μέσα στο χάος των πληροφοριών αλλά και την θεμελιώδη αξία της δια βίου μάθησης. Όταν δεν διδάσκει της αρέσει να επιστρέφει στην πρώτη αγαπημένη της εργασία ως βιβλιοθηκονόμος: να εντοπίζει πληροφορίες και να φτάνει εκεί που δεν μπορούν να φτάσουν οι χρήστες της και εν τέλει να τους παρέχει τα εργαλεία προκειμένου να φτάσουν μόνοι τους στην επιθυμητή πληροφορία.

Email: dkouts@afs.edu.gr | Τηλ. +30 2310 492889 | 
skype: damiana.koutsomiha1

Φωτεινή Τράκα

 

Η Φωτεινή Τράκα είναι Βιβλιοθηκονόμος Καταλογογράφησης της Βιβλιοθήκης ‘Δημήτρης & Αλίκη Περρωτή’. Έλαβε το BSc από το Τμήμα Βιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης του ΑΤΕΙΘ το 2000. Από το 2001 και μέχρι σήμερα κύρια εργασία και ευθύνη της είναι η ειδική καταλογογράφηση τεκμηρίων με στόχο την δημιουργία ηλεκτρονικών καταλόγων που θα εξυπηρετούν τους χρήστες της βιβλιοθήκης. Επιπρόσθετα απαντά σε πληροφοριακές ερωτήσεις, εξυπηρετεί τις υπηρεσίες κοινού στο γραφείο υποδοχής, εκπαιδεύει τους χρήστες στην έρευνα του καταλόγου και στη χρήση της βιβλιοθήκης προσωπικά ή με οργανωμένες παρουσιάσεις.

Όλα αυτά τα χρόνια της κύριας ενασχόλησης της με την καταλογογράφηση την έχουν κάνει να εκτιμήσει την  βαθύτερη αξία ενός καλά οργανωμένου καταλόγου, και το πως αυτός μπορεί να διευκολύνει την ζωή των χρηστών μιας βιβλιοθήκης. Έχοντας κατά νου ότι ο κάθε κατάλογος είναι ένας «ζωντανός οργανισμός» κύριος στόχος της είναι να εμπλουτίζει, συμπληρώνει, επικαιροποιεί τους κατάλογους των βιβλιοθηκών της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής  έτσι ώστε κάποια στιγμή ο κάθε χρήστης να μπορεί να πει (παραφράζοντας στίχους από το ποίημα του Γιάννη Ρίτσου «Και να Αδερφέ μου»): «Τέτοιους καταλόγους / σου φτιάχνω εκατό την ώρα / Αυτό θέλουμε και εμείς»...

 

Email: ftraka@afs.edu.gr | Τηλ. +30 2310 492883

Ηρώ Σωτηριάδου

Η Ηρώ Σωτηριάδου είναι η Βιβλιοθηκονόμος-σύνδεσμος με το Κολέγιο Περρωτής, καθώς επίσης και υπεύθυνη Βιβλιοθηκονόμος για την ανάπτυξη των ηλεκτρονικών πηγών της κεντρικής Βιβλιοθήκης "Δημήτρης & Αλίκη Περρωτή" της Α.Γ.Σ. και του "George and Charlotte Draper Information & Media Hub" του Κολεγίου Περρωτή. Έλαβε το BA της από το τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, το ΜΑ της στις Μεταφραστικές Σπουδές από το ίδιο Πανεπιστήμιο, καθώς και το BSc από το τμήμα Βιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Ρόλος της είναι η εξυπηρέτηση των χρηστών της Βιβλιοθήκης και η προώθηση των υπηρεσιών της μέσα από την ανάπτυξη ηλεκτρονικών πηγών (διαδικτυακοί θεματικοί οδηγοί και οδηγοί πληροφοριακής παιδείας και έρευνας, εμπλουτισμός ιστοσελίδας της Βιβλιοθήκης, κ.ά.), την επιμέλεια του ψηφιακού υλικού της Βιβλιοθήκης (ψηφιακό Αρχείο, Ιδρυματικό Αποθετήριο, κ.ά.), καθώς και να βοηθά και να καθοδηγεί τους σπουδαστές και το εκπαιδευτικό προσωπικό του Κολεγίου Περρωτής στις ερευνητικές τους εργασίες. Επίσης, είναι υπεύθυνη εκπαίδευσης του προγράμματος Διαχείρισης Αρχείων PDF και Παραγωγής Βιβλιογραφικών Αναφορών "Mendeley" από το 2016, οπότε και έλαβε την πιστοποίηση του Certified Mendeley Librarian.  Συμμετέχει σε επαγγελματικά συνέδρια και διαδικτυακά σεμινάρια και τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν την ψηφιακή επιμέλεια, τη διαχείριση και αξιολόγηση γνώσης και διαδικτυακών πηγών, τη χρήση νέων τεχνολογιών στη Βιβλιοθηκονομική επιστήμη, την εφαρμογή του Εκπαιδευτικού-Βιβλιοθηκονόμου, καθώς και τη νέα τάση της ενσωμάτωσης του Βιβλιοθηκονόμου στην τάξη.

Τα τελευταία χρόνια εμπειρίας της ως Βιβλιοθηκονόμου, το όραμα και η αποστολή της μετατοπίστηκαν στο να μετατρέψει το κοινό της Βιβλιοθήκης από παθητικούς, εξαρτώμενους χρήστες σε ενεργητικούς, ανεξάρτητους χρήστες, προωθώντας μεταγνωστικές στρατηγικές κατά την εκπαίδευση των χρηστών στα εργαλεία και τις λειτουργίες της Βιβλιοθήκης. Πιστεύει ότι η δια βίου μάθηση παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στο σύγχρονο άνθρωπο, όπως επίσης και η καλλιέργεια δεξιοτήτων έρευνας και κριτικής σκέψης.

 

Email: isotir@afs.edu.gr | Τηλ. +30 2310 492888 (Βιβλιοθήκη "Δημήτρης και Αλίκη Περρωτή") και 2310 492935 ("George and Charlotte Draper Information & Media Hub" - στο νέο κτήριο Aliki Perroti Educational Center του Κολεγίου Περρωτή, δίπλα στα Διοικητικά γραφεία). 

Σίσσυ Μπάμπα

Η Σίσσυ Μπάμπα εργάζεται στο Γραφείο Δανεισμού της Βιβλιοθήκης «Δημήτρης & Αλίκη Περρωτή» από το 1999. Οι σπουδές της στο Μαθηματικό τμήμα του ΑΠΘ και η εμπειρία που αποκόμισε από τη συνεργασία της με τις συναδέρφους της βιβλιοθηκονόμους, την έκανε ικανή να συνδυάζει δημιουργικά τις δύο αυτές ειδικότητες.

Η Σίσσυ είναι ο πρώτος άνθρωπος που αντικρίζουν οι χρήστες όταν μπαίνουν στη βιβλιοθήκη μας και σημείο αναφοράς σε οποιαδήποτε ερώτησή τους. Τα καθήκοντά της δεν περιορίζονται μόνο στις λειτουργίες ενός Γραφείου Δανεισμού βιβλιοθήκης, καθώς ασχολείται και με τις αγορές νέου υλικού, παρακολούθηση προϋπολογισμού και μια σειρά άλλων δραστηριοτήτων που σκοπό έχουν την όσο το δυνατόν ομαλότερη λειτουργία της βιβλιοθήκης.

Καθημερινό μέλημα και στόχος της είναι η παροχή υπηρεσιών που θα ενημερώσουν, εξυπηρετήσουν και επιμορφώσουν το ευρύτερο κοινό της βιβλιοθήκης.

 

Email: sbamba@afs.edu.gr | Τηλ. +30 2310 492880

Margaret McGuirk

Η Margaret McGuirk είναι η φετινή βοηθός του Εργαστηρίου Γραπτού Λόγου Gregory Maguire που λειτουργεί υπό την εποπτεία της Βιβλιοθήκης 'Δημήτρης και Αλίκη Περρωτή' για τους μαθητές των Λυκείων της Σχολής μας. Είναι από το Bel Air της πολιτείας του Mairyland και είναι πτυχιούχος της Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Κολεγίου Dickinson στην πόλη Carlisle της Pennsylvania των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής. Όντας φοιτήτρια εκεί, η Margaret εργαζόταν ως βοηθός στο Εργαστήριο Γραπτού Λόγου Norman M. Eberly, παρέχοντας βοήθεια στους φοιτητές του Κολεγίου Dickinson, αλλά και σε βοηθούς από όλο τον κόσμο που εργάζονταν στο Κολέγιο Πολέμου του Στρατού Ξηράς των ΗΠΑ. Πριν έρθει στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή, η Margaret εργάστηκε ως υπάλληλος πλήρους απασχόλησης στο Αγρόκτημα Βιολογικής Γεωργίας του Κολεγίου Dickinson, και με μερική απασχόληση ως σύμβουλος στο Εργαστήριο Γραπτού Λόγου της Νομικής Σχολής του Κολεγίου Dickinson.

Η Margaret ενθουσιάζεται με το να βοηθά τους μαθητές να γίνονται όλο και πιο καλοί στο γραπτό λόγο. Η φιλοσοφία της για το Εργαστήριο Γραπτού Λόγου Gregory Maguire επικεντρώνεται γύρω από τη συνεργασία και το διάλογο, πράγματα τα οποία βοηθούν στο να μεταφέρει καλύτερα τις σκέψεις και τις ιδέες των μαθητών στο χαρτί. Η Margaret μπορεί να βοηθήσει σε οποιοδήποτε στάδιο της συγγραφικής διαδικασίας: από τις πρώτες ιδέες για μια εργασία μέχρι την αναθεώρηση του τελικού κειμένου. Ανυπομονεί να βοηθήσει τους μαθητές να αναπτύξουν στρατηγικές συγγραφής, οι οποίες θα βοηθήσουν με τη σειρά τους τούς μαθητές να βελτιώσουν και να κατακτήσουν το γραπτό λόγο στην Αγγλική γλώσσα και καθόλη της διάρκεια της ακαδημαϊκής τους - και όχι μόνο - καριέρας. 

 

E-mail: writingfellow@afs.edu.gr

© 2017 American Farm School