Ρώτησέ μας:
American Farm School on Facebook
Σχετικά με τη Βιβλιοθήκη   /   Προσωπικό   /   Μάθε για Εμάς
Μάθε για Εμάς
Δαμιάνα Κουτσομίχα

Η Δαμιάνα Κουτσομίχα είναι η Προϊσταμένη της Βιβλιοθήκης ‘Δημήτρης & Αλίκη Περρωτή’. Έλαβε το BSc από το Τμήμα Βιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης του ΑΤΕΙΘ και το MScEcon στη διαχείριση Βιβλιοθηκών και Υπηρεσιών Πληροφόρησης από το Πανεπιστήμιο του Aberystwyth στην Ουαλία. Προωθεί τις υπηρεσίες της βιβλιοθήκης στην κοινότητα μέσα από την εκπαίδευση, ευαισθητοποίηση και συμμετοχή σε επαγγελματικά συνέδρια, δημοσιεύσεις και ερευνητικές ομάδες. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα καλύπτουν ένα φάσμα θεμάτων, όπως ο ψηφιακός γραμματισμός, αξιολόγηση πηγών, διαχείριση γνώσης και η διδασκαλία.

Με τα χρόνια το όραμα και η αποστολή της ως βιβλιοθηκονόμος έχει λάβει συγκεκριμένη μορφή: Να ενδυναμώσει τη μαθησιακή διαδικασία των μαθητών της και του ευρύτερου κοινού της βιβλιοθήκης της και να παρέχει μέσω της διδασκαλίας τα θεμέλια για την ανάπτυξη κριτικής σκέψης μέσα στο χάος των πληροφοριών αλλά και την θεμελιώδη αξία της δια βίου μάθησης. Όταν δεν διδάσκει της αρέσει να επιστρέφει στην πρώτη αγαπημένη της εργασία ως βιβλιοθηκονόμος: να εντοπίζει πληροφορίες και να φτάνει εκεί που δεν μπορούν να φτάσουν οι χρήστες της και εν τέλει να τους παρέχει τα εργαλεία προκειμένου να φτάσουν μόνοι τους στην επιθυμητή πληροφορία.

------------------------------

Email: dkouts@afs.edu.gr | Τηλ. +30 2310 492889 | 
skype: damiana.koutsomiha1

Φωτεινή Τράκα

Η Φωτεινή Τράκα είναι Βιβλιοθηκονόμος Καταλογογράφησης της Βιβλιοθήκης ‘Δημήτρης & Αλίκη Περρωτή’. Έλαβε το BSc από το Τμήμα Βιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης του ΑΤΕΙΘ το 2000. Από το 2001 και μέχρι σήμερα κύρια εργασία και ευθύνη της είναι η ειδική καταλογογράφηση τεκμηρίων με στόχο την δημιουργία ηλεκτρονικών καταλόγων που θα εξυπηρετούν τους χρήστες της βιβλιοθήκης. Επιπρόσθετα απαντά σε πληροφοριακές ερωτήσεις, εξυπηρετεί τις υπηρεσίες κοινού στο γραφείο υποδοχής, εκπαιδεύει τους χρήστες στην έρευνα του καταλόγου και στη χρήση της βιβλιοθήκης προσωπικά ή με οργανωμένες παρουσιάσεις.

Όλα αυτά τα χρόνια της κύριας ενασχόλησης της με την καταλογογράφηση την έχουν κάνει να εκτιμήσει την  βαθύτερη αξία ενός καλά οργανωμένου καταλόγου, και το πως αυτός μπορεί να διευκολύνει την ζωή των χρηστών μιας βιβλιοθήκης. Έχοντας κατά νου ότι ο κάθε κατάλογος είναι ένας «ζωντανός οργανισμός» κύριος στόχος της είναι να εμπλουτίζει, συμπληρώνει, επικαιροποιεί τους κατάλογους των βιβλιοθηκών της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής  έτσι ώστε κάποια στιγμή ο κάθε χρήστης να μπορεί να πει (παραφράζοντας στίχους από το ποίημα του Γιάννη Ρίτσου «Και να Αδερφέ μου»): «Τέτοιους καταλόγους / σου φτιάχνω εκατό την ώρα / Αυτό θέλουμε και εμείς»...

--------------------------------------

 

Email: ftraka@afs.edu.gr | Τηλ. +30 2310 492883

Ηρώ Σωτηριάδου

Η Ηρώ Σωτηριάδου είναι η Βιβλιοθηκονόμος-σύνδεσμος με το Κολέγιο Περρωτής, καθώς επίσης και υπεύθυνη Βιβλιοθηκονόμος για την ανάπτυξη των ηλεκτρονικών πηγών της κεντρικής Βιβλιοθήκης "Δημήτρης & Αλίκη Περρωτή" της Α.Γ.Σ. και του "George and Charlotte Draper Information & Media Hub" του Κολεγίου Περρωτή. Έλαβε το BA της από το τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, το ΜΑ της στις Μεταφραστικές Σπουδές από το ίδιο Πανεπιστήμιο, καθώς και το BSc από το τμήμα Βιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Ρόλος της είναι η εξυπηρέτηση των χρηστών της Βιβλιοθήκης και η προώθηση των υπηρεσιών της μέσα από την ανάπτυξη ηλεκτρονικών πηγών (διαδικτυακοί θεματικοί οδηγοί και οδηγοί πληροφοριακής παιδείας και έρευνας, εμπλουτισμός ιστοσελίδας της Βιβλιοθήκης, κ.ά.), την επιμέλεια του ψηφιακού υλικού της Βιβλιοθήκης (ψηφιακό Αρχείο, Ιδρυματικό Αποθετήριο, κ.ά.), καθώς και να βοηθά και να καθοδηγεί τους σπουδαστές και το εκπαιδευτικό προσωπικό του Κολεγίου Περρωτής στις ερευνητικές τους εργασίες, αλλά και σε θέματα βιβλιογραφικών αναφορών και αποφυγής λογοκλοπής. Επίσης, είναι υπεύθυνη εκπαίδευσης του προγράμματος Διαχείρισης Αρχείων PDF και Παραγωγής Βιβλιογραφικών Αναφορών "Mendeley" από το 2016, οπότε και έλαβε την πιστοποίηση του Certified Mendeley Librarian. Συμμετέχει σε επαγγελματικά συνέδρια και διαδικτυακά σεμινάρια και τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν την ψηφιακή επιμέλεια, τη διαχείριση και αξιολόγηση γνώσης και διαδικτυακών πηγών, τη χρήση νέων τεχνολογιών στη Βιβλιοθηκονομική επιστήμη, την εφαρμογή του Εκπαιδευτικού-Βιβλιοθηκονόμου, καθώς και τη νέα τάση της ενσωμάτωσης του Βιβλιοθηκονόμου στην τάξη.

Τα τελευταία χρόνια εμπειρίας της ως Βιβλιοθηκονόμου, το όραμα και η αποστολή της μετατοπίστηκαν στο να μετατρέψει το κοινό της Βιβλιοθήκης από παθητικούς, εξαρτώμενους χρήστες σε ενεργητικούς, ανεξάρτητους χρήστες, προωθώντας μεταγνωστικές στρατηγικές κατά την εκπαίδευση των χρηστών στα εργαλεία και τις λειτουργίες της Βιβλιοθήκης. Πιστεύει ότι η δια βίου μάθηση παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στο σύγχρονο άνθρωπο, όπως επίσης και η καλλιέργεια δεξιοτήτων έρευνας και κριτικής σκέψης.

----------------------------------------

 

Email: isotir@afs.edu.gr | Τηλ. +30 2310 492888 (Βιβλιοθήκη "Δημήτρης και Αλίκη Περρωτή") και 2310 492935 ("George and Charlotte Draper Information & Media Hub" - στο νέο κτήριο Aliki Perroti Educational Center του Κολεγίου Περρωτή, δίπλα στα Διοικητικά γραφεία). 

Σίσσυ Μπάμπα

Η Σίσσυ Μπάμπα εργάζεται στο Γραφείο Δανεισμού της Βιβλιοθήκης «Δημήτρης & Αλίκη Περρωτή» από το 1999. Οι σπουδές της στο Μαθηματικό τμήμα του ΑΠΘ και η εμπειρία που αποκόμισε από τη συνεργασία της με τις συναδέρφους της βιβλιοθηκονόμους, την έκανε ικανή να συνδυάζει δημιουργικά τις δύο αυτές ειδικότητες.

Η Σίσσυ είναι ο πρώτος άνθρωπος που αντικρίζουν οι χρήστες όταν μπαίνουν στη βιβλιοθήκη μας και σημείο αναφοράς σε οποιαδήποτε ερώτησή τους. Τα καθήκοντά της δεν περιορίζονται μόνο στις λειτουργίες ενός Γραφείου Δανεισμού βιβλιοθήκης, καθώς ασχολείται και με τις αγορές νέου υλικού, παρακολούθηση προϋπολογισμού και μια σειρά άλλων δραστηριοτήτων που σκοπό έχουν την όσο το δυνατόν ομαλότερη λειτουργία της βιβλιοθήκης.

Καθημερινό μέλημα και στόχος της είναι η παροχή υπηρεσιών που θα ενημερώσουν, εξυπηρετήσουν και επιμορφώσουν το ευρύτερο κοινό της βιβλιοθήκης.

---------------------------------

 

Email: sbamba@afs.edu.gr | Τηλ. +30 2310 492880

Lucy Jensen

Η Lucy Jensen είναι η Βοηθός του Εργαστηρίου Γραπτού Λόγου Gregory Maguire για τη χρονιά 2023-2024, που λειτουργεί υπό την εποπτεία της Βιβλιοθήκης 'Δημήτρης και Αλίκη Περρωτή' για τους μαθητές των Λυκείων της Σχολής μας και για τους σπουδαστές του Κολεγίου Περρωτής. Είναι υπεύθυνη για την παροχή συμβουλευτικής και συγγραφικής υποστήριξης στην αγγλική γλώσσα στους μαθητές του προγράμματος 'Study USA'.

Η Lucy έλαβε το πτυχίο της στις Κλασικές Σπουδές από το Grinnell College των Η.Π.Α., όπου και εργάστηκε στη βιβλιοθήκη του Κολεγίου αυτού ως βοηθός έρευνας. Έχοντας πρόσφατα αποφοιτήσει από το Grinnell, πιστεύει ακράδαντα στη δύναμη της συγγραφής και στις ευκαιρίες που μπορεί να αποφέρει το να είσαι ένας καλός/μία καλή συγγραφέας. Τέλος, ελπίζει με τη βοήθειά της να καταστήσει τη συγγραφή προσιτή σε όλους τους/τις μαθητές/τριες.
 

------------------------------------------

E-mail: writingfellow@afs.edu.gr

Εύη Πέγιου

 

Η Εύη Πέγιου είναι η νέα ασκούμενη της Κεντρικής Βιβλιοθήκης "Δημήτρης και Αλίκη Περρωτή". Σπουδάζει στο τμήμα «Βιβλιοθηκονομίας, Αρχειονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης» του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος. Αγαπάει τη τέχνη και γι’αυτό συμμετέχει συχνά σε εκδηλώσεις τέχνης και πολιτισμού. Ως προσωρινό μέλος της βιβλιοθήκης θα χαρεί να βοηθήσει και να καθοδηγήσει τους χρήστες σε οποιαδήποτε πληροφοριακή τους ανάγκη, καθώς και να λύσει απορίες που αφορούν τη συλλογή της βιβλιοθήκης.

 

Email: futurelibrarian@afs.edu.gr | Τηλ. +30 2310 492883

© 2017-23 American Farm School